Bloggsagan ”Stina och gardinerna”

Lerkvinnans blogg presenterar bloggsagan ”Stina och gardinerna” i (minst) tio delar. Följ den spännande serien om Stina och alla hennes försök till att sy gardiner. Här kommer del ett.
Stina och gardinerna del ett
I min första lägenhet fanns det två fönster. Ett stort fönster i rummet och ett köksfönster. Till det stora fönstret köpte jag en massa tyg i guloragne och vitbeige som jag virade runt en stång. Tror inte jag orkade fålla tyget så det låg en liten hög på golvet. Men det såg faktiskt ganska bra ut.
Till köket sydde jag en gardin av ett blåprickigt tyg. Jag skulle sy en kanal som jag skulle trä på en stång (läs kvastskaft. Kvastskaft är billiga och passar i garndinstångshållare). När jag skulle fålla kortsidorna sydde jag ju såklart ihop själva kanalen…
Till rummet köpte jag senare ett tyg med blommor i pastelliga färger. Jag sydde och sydde och hängde upp. Jag trodde ju dom i tygbutiken (Linum i Barkarby) kunde klippa rakt så jag bara mätte och fållade. I ena kanten hängde gardinen snyggt lagom höjd över golvet. Den andra kanten hängde 10-15 cm över golvet. Den andra gardinlängden blev aldrig fållad.
Fortsättning följer…
Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s